WHALE TRAVEL


راه های مهاجرت به ترکیه و بررسی شرایط مهاجرت به ترکیه

مهاجرت به ترکیه و انواع روش های اخذ اقامت و تابعیت ترکیه در این مقاله مورد بررسی و تحلیل قرار می گیرد. سوالاتی که ذهن متقاضیان مهاجرت به ترکیه را درگیر خود می کند اعم از این است که شرایط مهاجرت به ترکیه چیست؟ چه روش هایی برای مهاجرت به ترکیه وجود دارد؟ چه میزان سرمایه برای اخذ اقامت ترکیه مورد نیاز است؟ شرایط اخذ اقامت و تابعیت ترکیه به چه صورت است؟ تمامی این سوالات و سایر جنبه های اصلی اخذ اقامت ترکیه در این مقاله به صورت دقیق پاسخ داده می شود. یکی از نکات حائز اهمیت قبل از اقدام به مهاجرت بررسی شرایط نظام اقتصادی و سیاسی، تحلیل سیستم آموزشی و شرایط کاری کشور مقصد می باشد. به همین دلیل موسسه حقوقی ملک پور با بهره گیری از دانش وکلای مجرب و مشاورین خبره آماده ارائه قوانین مهاجرتی مطابق با آخرین بروز رسانی های انجام شده،‌ به متقاضیان مهاجرت به ترکیه می باشد. چنانچه ابهاماتی در زمینه مهاجرت به ترکیه دارید می توانید طی تماس تلفنی از مشاوره رایگان ما بهره مند شوید.​​​​​​​

مطالب زیر در این مقاله بررسی خواهند شد:
شرایط مهاجرت به ترکیه
مهاجرت به ترکیه از طریق کار
مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل
مهاجرت به ترکیه از طریق سرمایه گذاری
مهاجرت به ترکیه از طریق ازدواج
مهاجرت به ترکیه و اخذ تابعیت از طریق تولد
مهاجرت به ترکیه برای هنرمندان و افراد فوق موفق
مهاجرت به ترکیه و هزینه های زندگی در ترکیه
مهاجرت به ترکیه و اخذ تابعیت ترکیه
پاسخ به سوالات متداول در زمینه مهاجرت به ترکیه​​​​​​​

معرفی کشور ترکیه
ترکیه کشوری است که موقعیت جغرافیایی منحصر به فردی دارد چرا که بخشی از آن در آسیا و بخشی دیگر در قاره اروپا قرار دارد و در طول تاریخ همواره به عنوان یک پل ارتباطی بین دو قاره اروپا و آسیا عمل کرده است. ترکیه از نظر قلمرو و مساحت در بین کشورهای بزرگ منطقه قرار دارد. این کشور از شمال با دریای سیاه، در شمال شرقی با جورجیا و ارمنستان،‌ از شرق با جمهوری آذربایجان و ایران، از جنوب شرقی با عراق و سوریه،‌ در جنوب غربی و غرب با دریای مدیترانه و در شمال توسط یونان و بلغارستان محدود می شود. آنکارا پایتخت ترکیه است در حالی که بزرگترین شهر و بندر آن استانبول است.
ترکیه در حال حاضر میزبان بیشترین جمعیت مهاجر است. تعداد مهاجران و پناهندگان ساکن ترکیه اکنون ۳.۹ میلیون نفر است که بیش از ۹۰ درصد آن ها سوری هستند و به دنبال درگیری های مداوم در سوریه به ترکیه مهاجرت نموده اند. از طرف دیگر وجود دانشگاه های معتبر بسیاری در ترکیه باعث شده است متقاضیان مهاجرت به ترکیه برای تحصیل نیز نرخ بالایی را به خود اختصاص دهند. پس اگر به دنبال پاسخ به سوال چگونه اقامت ترکیه بگیریم، هستید باید بدانید که مهاجرت به تركيه از مسیرهای متفاوتی امکان پذیر می باشد. تحصیل، کار و سرمایه گذاری از روش های مهاجرت به ترکیه می باشند که طرفداران بسیاری نیز دارند.

مهاجرت به ترکیه از طریق کار
یکی از بهترین روش های دریافت اقامت ترکیه، کار در این کشور است. متقاضیان مهاجرت به ترکیه از طریق کار در ابتدا باید بدانند با توجه به اینکه زبان رسمی مردم ترکیه، ترکی استانبولی می باشد تسلط به زبان ترکی استانبولی از جمله پیش نیازهای اصلی برای استخدام توسط کارفرمایان ترک می باشد. کلیه متقاضیان کار در ترکیه نیاز به دریافت مجوز کاری از وزارت کار و رفاه اجتماعی (MLSS) این کشور دارند. البته شایان ذکر است در اولین مرحله شخص متقاضی باید مراحل جستجوی شغل و مصاحبه را با موفقیت گذرانده و با یک کارفرمای ترک به توافق رسیده باشد. همزمان با دریافت مجوز کاری شخص، مدارک از سوی کارفرما نیز باید به اداره کار تحویل گردد. در این حالت ابتدا به فرد اقامت یک ساله اعطا می گردد که در صورت تمدید قرارداد کاری توسط کارفرما، مدت اقامت نیز تمدید می گردد.
 کلیه دانشجویان در حال تحصیل نیز تنها با ارائه مجوز کاری مجاز به کار پاره وقت در این کشور هستند. جالب است بدانید نرخ بیکاری کشور ترکیه در حدود ۱۱ درصد است و این عدد در مقایسه با کشورهایی مثل آلمان و اتریش که زیر 5 درصد آمار بیکاری دارند نشان از وضعیت نامساعد اشتغال در این کشور دارد. به همین دلیل به دانشجویان مقطع لیسانس در کشور ترکیه مجوز کاری اعطا نمی گردد و تنها دانشجویان مقطع فوق لیسانس و دکتری حق انجام کار پاره وقت را دارند. در نمودار زیر نیز می توانید روند تغییرات نرخ بیکاری در ترکیه در سال های اخیر را مشاهده نمایید.

از دیگر نکات مهم برای متقاضیان کار در ترکیه بررسی شرایط ویزای همراه است. شخص متقاضی پس از یک سال کار و پرداخت بیمه و مالیات به دولت ترکیه می تواند برای همراهان خود اعم از همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال درخواست ویزا نماید. به صورت کلی در حال حاضر کشورهای برتر اروپایی مانند آلمان و اتریش در مقایسه با ترکیه از بهترین گزینه های مهاجرت کاری برخوردار هستند لذا توصیه می گردد با توجه به رزومه شغلی و تحصیلی خود،‌ ویزای کاری این کشورها را نیز بررسی نمایید.

تحصیل در ترکیه از سطح مدارس شروع می شود و تا مقاطع لیسانس، فوق لیسانس و دکتری ادامه دارد. تحصیل در مدارس ترکیه به زبان ترکی استانبولی است. سن تحصیل در مدارس ترکیه از ۷ سالگی شروع می شود و تا ۱۸ سالگی ادامه دارد. در کلیه مدارس دولتی کشور ترکیه تحصیل به صورت رایگان است. تحصیل در دانشگاه های ترکیه به زبان های ترکی و انگلیسی امکان پذیر است. کسانی که قصد ادامه تحصیل در دانشگاه های دولتی این کشور را دارند باید به زبان ترکی تحصیل کنند اما در دانشگاه های خصوصی امکان تحصیل به زبان انگلیسی نیز وجود دارد.

 متقاضیان مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل باید در اولین مرحله نسبت به اخذ پذیرش از یکی از دانشگاه های این کشور اقدام نمایند. افرادی که قصد ورود به دانشگاه های ترک زبان را دارند، باید مدرکی مبنی بر گذراندن آزمون Yos ارائه نمایند. این مدرک برای دانشگاه هایی که به زبان انگلیسی فعالیت دارند Sat نام دارد. امکان دریافت بورس تحصیلی نیز در ترکیه وجود دارد که با توجه به رزومه تحصیلی فرد قابل اعطا می باشد. میانگین نمرات مقاطع تحصیلی قبلی و تسلط به زبان ترکی از موارد مهم در اخذ بورس تحصیلی به حساب می آیند. با توجه به این موضوع که تحصیل در ترکیه منجر به اخذ اقامت دائم ترکیه نمی شود متقاضیان می بایست با توجه به فرصتی که به آن ها داده می شود از دیگر روش های مهاجرت به ترکیه، برای اقامت در ترکیه اقدام نمایند. از راه های اقامت در ترکیه می توان از مسیر کاری و سرمایه گذاری نام برد. با توجه به کیفیت بالای دانشگاه های ترکیه افراد زیادی خواهان تحصیل و اقامت ترکیه به خصوص اقامت استانبول می باشند. کیفیت دانشگاه های ترکیه به حدی بالا است که بیش از 10 دانشگاه این کشور در رنکینگ جهانی QS قرار دارند. در زیر به برخی از این دانشگاه ها اشاره شده است.

Koc University
دانشگاه کوچ که در سال 1993 در استانبول تاسیس شده است یکی از برترین دانشگاه های ترکیه است که در سطح جهانی شناخته شده است. این دانشگاه با ارائه 72 برنامه آموزشی متفاوت برای مقاطع کارشناسی، ارشد و دکتری، بیش از 5.5 هزار دانشجو را در خود جای داده است.

Middle East Technical University (METU)
دانشگاه فنی خاورمیانه که در آنکارا واقع شده است در سال 1965 تاسیس شده و هم اکنون یکی از معتبرترین دانشگاه های خاورمیانه محسوب می شود. اگر برای اقامت در ترکیه تحصیل در این دانشگاه را انتخاب کرده اید باید به این نکته توجه نمایید که نرخ پذیرش این دانشگاه بسیار پایین می باشد و می بایست برای اخذ پذیرش این دانشگاه از رزومه بسیار خوبی برخوردار باشید. هم اکنون بیش از 31 هزار دانشجو در این دانشگاه در مقاطع مختلف مشغول به تحصیل می باشند.

Boğaziçi Üniversitesi
دانشگاه بغازیچی که نخستین دانشگاه آمریکایی است که خارج از این ایالت واقع شده است در سال 1971 در شهر زیبای استانبول تاسیس شد. با توجه به هزینه های معقول و پایین تحصیل، سطح بالای دانشگاه و آموزش عالی که رقابت نزدیکی با سیستم دانشگاه های آمریکایی دارد، هر ساله متقاضیان بسیاری برای این دانشگاه درخواست می دهند که از این تعداد فقط 800 الی هزار نفر موفق به اخذ پذیرش این دانشگاه و اقامت استانبول می شوند و شرایط اخذ اقامت ترکیه را از طریق تحصیل خواهند داشت.
​​​​​​​
Bilkent University
داشگاه بیلکنت که دارای وسیع ترین کنابخانه آکادمیک ترکیه است در سال 1984 به عنوان اولین دانشگاه خصوصی ترکیه، در شهر آنکارا تاسیس شد. از مزیت های دانشگاه بیلکنت ترکیه، عدم نیاز ارائه مدرک زیان انگلیسی می باشد. این دانشگاه به دانشجویان اجازه می دهد که ابتدا وارد این دانشگاه شوند و با استفاده از دوره زبان آموزشی که توسط دانشگاه ارائه می شود، شرایط اقامت در ترکیه را کسب نمایند.​​​​​​​

مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل​​​​​​​

سرمایه گذاری در ترکیه یکی از راه های مهاجرت به این کشور می باشد. سیاست های کشور ترکیه در جهت جذب سرمایه گذاران خارجی بنا شده است. به صورتی که سرمایه گذاران علاوه بر اخذ اقامت این کشور می توانند به سود قابل توجهی نیز دست یابند. یکی از راه های مهاجرت به ترکیه سرمایه گذاری از طریق ثبت شرکت است. در این روش نیاز است که فرد متقاضی طی استخدام ۵ نفر نیروی ترک، بیمه و مالیات آن ها را به دولت بپردازد. از این طریق پس از ۵ سال شخص می تواند اقامت دائم کشور ترکیه را دریافت کند.
خرید ملک در ترکیه نیز یکی دیگر از روش های اخذ اقامت و تابعیت ترکیه می باشد. این شیوه علاوه بر سود حاصل از سرمایه گذاری شما را به سمت اخذ تابعیت نیز سوق خواهد داد. برای اینکه از طریق خرید ملک موفق به اخذ پاسپورت ترکیه شوید، باید ارزش ملک خریداری شده حداقل معادل ۲۵۰ هزار دلار آمریکا باشد. پس از خرید ملک به ارزش 250 هزار دلار طی 70 روز پاسپورت ترکیه را کسب می کنید. البته ملک خریداری شده به مدت 3 سال نباید فروخته شود.
در صورتی که ملکی با ارزش کمتر خریداری کنید اقامت 2 یا 3 ساله ترکیه به شما اعطا می شود که قابل تمدید است. حداقل مبلغ برای خرید آپارتمان در ترکیه جهت اخذ اقامت 60 هزار دلار آمریکا می باشد. این اقامت از نوع توریستی می باشد، بنابراین شما اجازه کار در ترکیه نخواهید داشت. البته در صورتی که بتوانید پیشنهاد کار مناسب بگیرید امکان دریافت مجوز کار وجود دارد.​​​​​​​

مهاجرت به ترکیه از طریق سرمایه گذاری

در حقوق بین الملل، قوانین تولد در کشورها از دو سیستم پیروی می کند، سیستم خاک و سیستم خون. تولد فرد در خاک کشورهایی که از طریق سیستم خاک تابعیت خود را اعطا می نمایند برای اخذ پاسپورت آن کشور کافی است. اما در کشورهایی که از طریق سیستم خون اقدام به اعطای تابعیت می نمایند، لازم است پدر یا مادر فرد تابعیت کشور مذکور را داشته باشند. کشور ترکیه نیز از جمله کشورهایی است که در اعطای تابعیت خود از سیستم خون پیروی می کند. در نتیجه متقاضیان مهاجرت به ترکیه که قصد تولد فرزند در کشور ترکیه را دارند، ابتدا باید از طریق روش سرمایه گذاری، خرید ملک و کار در ترکیه پاسپورت این کشور را دریافت نمایند تا فرزند ایشان نیز تابعیت ترکیه را دریافت نماید. در صورتی که والدین اقامت موقت یا اقامت دائم ترکیه را داشته باشند در صورت تولد فرزند در ترکیه، فرزند آن ها نیز همان نوع اقامت را در ترکیه خواهد داشت.​​​​​​​

 مهاجرت به ترکیه و اخذ تابعیت از طریق تولد

مهاجرت به استانبول یا ترکیه و اخذ اقامت و تابعیت این کشور از طریق ازدواج، قوانینی مشابه سایر کشورها دارد. به این ترتیب که شخص الزاما باید اقامت دائم یا پاسپورت ترکیه را داشته باشد تا پس از ازدواج همسر وی بتواند اقامت دائم دریافت نماید. اقامتی که در ابتدا اعطا می گردد ۳ تا ۵ سال است و در صورت تداوم ازدواج به اقامت دائم منجر می گردد. نکته مهم در خصوص اخذ اقامت ترکیه از طریق ازدواج این است که طرفین باید اثبات نمایند که ازدواج آنان حقیقی است و هدف آن ها از ازدواج اخذ اقامت نمی باشد، بلکه ازدواج بر پایه علاقه و تفاهم بنا شده است. ازدواج صوری با هدف اخذ اقامت در ترکیه، جرم تلقی می شود و می تواند برای طرفین جریمه های مالی یا زندان به همراه داشته باشد.


مهاجرت به ترکیه از طریق ازدواج​​​​​​​

سیستم مهاجرت به ترکیه برای هنرمندان و افراد فوق موفق کمی متفاوت است. ترکیه از جمله کشورهایی است که تجار مشهور، ورزشکاران، هنرمندان، دانش آموزان و دانشجویان تیزهوش و افراد موفق را برای اخذ تابعیت با روش های ویژه ای می پذیرد. افرادی که دارای رزومه های قوی و معتبر در سطح فعالیت های جهانی و بین المللی هستند در این گروه جای دارند. به عنوان مثال ورزشکارانی که در مسابقات جهانی دارای مدال هستند و یا هنرمندانی که در فستیوال ها و نمایشگاه های بین المللی جایزه دریافت کرده اند. البته سایر کشورهای جهان نیز مانند کشورهای برتر اروپایی، آمریکا و کانادا نیز از این سیستم پذیرش مهاجر حمایت می کنند. یکی از محبوب برنامه های اقامتی برای هنرمندان در دنیا، ویزای هنرمندان اتریش می باشد که مؤسسه بین المللی وال تراول از معدود موسساتی است که در این زمینه فعالیت دارد و می تواند راهنمای هنرمندان در اخذ اقامت باشد.​​​​​​​

مهاجرت به ترکیه برای هنرمندان و افراد فوق موفق​​​​​​​

مهاجرت به ترکیه و اخذ تابعیت ترکیه
مهاجرت به ترکیه با هدف اخذ تابعیت برای افرادی که پدر یا مادر آنها تابعیت کشور ترکیه را ندارد از طریق کار و سرمایه گذاری امکان پذیر است. همان طور که در قوانین سایر کشورها نیز بررسی نموده ایم، اقامت تحصیلی هیچ گاه به اقامت دائم و تابعیت منتهی نمی گردد. افراد برای دریافت تابعیت از دولت یک کشور لازم است که در مدت مشخصی به دولت کشور مورد نظر بیمه و مالیات پرداخت نمایند، با فرهنگ کشور ادغام شوند و به زبان، تاریخ و آداب و رسوم آن به صورت کامل مسلط گردند. بدین ترتیب دیگر نیازی به تمدید ویزا، اقامت و مجوز کار نخواهید داشت و با توجه به اینکه دولت ترکیه تابعیت دوگانه را می پذیرد نیازی به لغو تابعیت قبلی خود نخواهید داشت. به طور کلی برای کسب تابعیت ترکیه شما باید به مدت 5 سال و در هر سال حداقل 6 ماه در ترکیه در این کشور زندگی کرده باشید. در صورتی که با یک شهروند ترکیه ازدواج کرده باشید یا در خاک ترکیه متولد شده باشید این زمان به 3 سال کاهش می یابد. در اقدام برای اخذ پاسپورت ترکیه از طریق سرمایه گذاری نیز سه راه پیش روی شما قرار دارد.
​​​​​​​
خرید ملک به ارزش حداقل ۲۵۰ هزار دلار که بین ۳ تا ۶ ماه منجر به اخذ پاسپورت می گردد.
سپرده گزاری به مبلغ ۵۰۰ هزار دلار آمریکا یا سایر ارزهای موجود در بانک های ترکیه یا خزانه داری و یا صندوق سرمایه گذاری ترکیه به مدت ۳ سال
ثبت شرکت در ترکیه و استخدام ۵ نفر نیروی ترک در آن

پاسخ به سوالات متداول در زمینه مهاجرت به ترکیه
​​​​​​​

 برای مهاجرت به ترکیه از کجا شروع کنم؟
اولین گام برای مهاجرت به ترکیه شناخت روش های مهاجرت به این کشور و انتخاب بهترین گزینه است. سپس باید شرایط و مدارک مهاجرت را بر اساس روش انتخاب شده فراهم کرد.

 بهترین راه برای مهاجرت به ترکیه کدام است؟
مسلماً شرایط شخصی شما در انتخاب بهترین روش مهاجرت به ترکیه بسیار مؤثر است؛ اما به طور کلی ویزای کار ترکیه، تحصیل در دانشگاه های ترکیه، خرید ملک در ترکیه و سرمایه گذاری در ترکیه از بهترین راه های مهاجرت به ترکیه است.

 کم هزینه ترین روش برای مهاجرت به ترکیه چیست؟
روش های کاری مثل دریافت پیشنهاد کار از کم هزینه ترین روش های مهاجرت به ترکیه است. تحصیل در ترکیه نیز دومین روش کم هزینه است.

 آیا برای مهاجرت به ترکیه باید حتما از طریق وکیل اقدام کنیم؟
خیر. شما می توانید با صرف وقت قوانین مهاجرت به ترکیه را بیاموزید. اما مسلماً وکیل می تواند با سرعت بیشتری کار شما را انجام دهد و تجربیات خود را در اختیار شما بگذارد.